Fish house punch – składniki i przepis
Składniki:
- 400 ml ciemnego rumu
- 200 ml koniaku
- 100 ml brzoskwiniowej brandy
- 100 ml soku z cytryny
- 150 g cukru
- 600 ml wody
- kostki lodu
Fish House punch – przepis
- Wlej rum, koniak, brandy, sok z cytryny i cukier do wazy lub miski na poncz.
- Mieszaj do momentu rozpuszczenia się cukru.
- Po rozpuszczeniu się cukru wlewamy wodę i ponownie mieszamy.
- Pozostaje już tylko wrzucić kostki lodu i gotowe.
Podsumowanie
Fish House Punch to klasyczny amerykański koktajl, który powstał w XVIII wieku w Filadelfii. Po raz pierwszy został przygotowany przez członków State in Schuylkill Fishing Club, którzy zbierali się na wędkarskim wypoczynku o nazwie Fish House, by pić i integrować się. Innymi przykładami ponczów jakie możecie znaleźć na naszej stronie jest Rumberry punch który tak jak i powyższy zawiera ciemny rum lecz jest on z dodatkiem piwa imbirowego oraz soku żurawinowego.
Poncz ten jest ciekawą propozycją na drinka którego możecie przygotować w większej ilości na wszelkiego rodzaju imprezy. Ilość dodanej wody czy też cukru można zmienić wedle gustu dodać go więcej lub mniej należy pamiętać, że mieszanka ta jest dość mocna i trzeba z nią uważać.