Drinki na halloween,  Drinki na sylwestra,  Drinki z brandy,  Drinki z ciemnym rumem

Fish house punch – składniki i przepis

Składniki:

  • 400 ml ciemnego rumu
  • 200 ml koniaku
  • 100 ml brzoskwiniowej brandy
  • 100 ml soku z cytryny
  • 150 g cukru
  • 600 ml wody
  • kostki lodu

Fish House punch – przepis

  1. Wlej rum, koniak, brandy, sok z cytryny i cukier do wazy lub miski na poncz.
  2. Mieszaj do momentu rozpuszczenia się cukru.
  3. Po rozpuszczeniu się cukru wlewamy wodę i ponownie mieszamy.
  4. Pozostaje już tylko wrzucić kostki lodu i gotowe.

fish house punch

Podsumowanie

Fish House Punch to klasyczny amerykański koktajl, który powstał w XVIII wieku w Filadelfii. Po raz pierwszy został przygotowany przez członków State in Schuylkill Fishing Club, którzy zbierali się na wędkarskim wypoczynku o nazwie Fish House, by pić i integrować się. Innymi przykładami ponczów jakie możecie znaleźć na naszej stronie jest Rumberry punch który tak jak i powyższy zawiera ciemny rum lecz jest on z dodatkiem piwa imbirowego oraz soku żurawinowego.

Poncz ten jest ciekawą propozycją na drinka którego możecie przygotować w większej ilości na wszelkiego rodzaju imprezy. Ilość dodanej wody czy też cukru można zmienić wedle gustu dodać go więcej lub mniej należy pamiętać, że mieszanka ta jest dość mocna i trzeba z nią uważać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *