Pickleback drink – składniki i przepis
Pickleback drink – składniki
- kieliszek whiskey Jamesson
- kieliszek wody po ogórkach
Pickleback drink – przepis
Pickleback drink przepis jest banalny wystarczy jak najszybciej popić whiskey, wodą po ogórkach.
Podsumowanie
Jest to bardziej w wersji shotów potrzebujemy tutaj wody po ogórkach kiszonych ( są również fani wody po ogórkach konserwowych). Najpierw pijemy kieliszek z whiskey zalecany Jamesson, a przepijamy go kieliszkiem z wodą po ogórkach. Należy jak najszybciej wypić oba shoty. Jest to bardzo ciekawy połączenie smaków. Pamiętaj sekret w tym połączeniu leży w rodzaju whiskey możesz zrobić to z innymi rodzajami irlandzkiej whiskey, ale nie uzyskasz takiego efektu jak w tym przypadku.
Pickleback powstało w Williamsburgu, Brooklyn w 2006 roku i zostało ono nazwane przez Reggiego Cunninghama. Mieszanka ta stała się sławna na całym świecie, a głównie na wyspach czyli Szkocji, Anglii i Irlandii. Powszechne jest również picie pickleback w kanadzie czy też w Szanghaju i Belfaście. Podobnymi do tej mieszanki jest w Rosji wódka z piklami czy solonka z ogórków i tequila w Meksyku.